sunnuntai 1. joulukuuta 2013

rouva Puutarhan touhukalenteri: joulukuun 1. päivä


Tervetuloa lukemaan ja fiilistelemään joulua rouva Puutarhan kanssa. Jouluun asti joka päivä avaan luukun, jossa kerron jonkun puuhan/askartelun/touhotuksen.

Tänään joulutonttu istuu penkille kotimme sisäänkäyntiin ja toivottaa vieraille ihanaa joulun odotusta. Tonttu on minulle tärkeä, sain sen mummultani noin kymmenen vuotta sitten ja tonttu istuu kesät talvet kirjastossa hyllyn päällä ja tarkkailee meitä. Joulun aika on mahtavaa, omat muistot lapsuudesta tunnelmoittaa odotusta. On ihanaa luoda omia jouluperinteitä, joita lapset toivottavasti aikuisena muistelee. Toivon tämän tontun kuuluvan osaksi niitä muistoja. 
Tontun kaverina meillä asuu myös saunatonttu. Siellä se lauteilla lämmittelee aina iloinen hymy huulilla. Tonttuja on monenalaisia, meillä ei tietääkseni muita vakituiseen asu, mutta luulen nähneeni aamulla vilauksen tonttulakista... 

Joulua malttamattomana odottaa
Rouva Puutarha

3 kommenttia:

  1. Ihana tonttu.Jouluperinteet ovat hienoja ja muistot niistä jäävät syvinä ja kalliina mielen sopukoihin. Olen jouluihminen ja jouluisen tunnelman ja perinteiden ylläpitäminen on aina ollut minulle hyvin tärkeää. Toivon myös lasteni vaalivan perinteitä omissa kodeissaan. Hyvää 1. adventtia ja ihanaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja hyvää joulun odotusta teille molemmille!

    VastaaPoista