tiistai 3. huhtikuuta 2012

Voi kevät minkä teit...


Masennus iski kyllä nyt, ulkona sää ei todellakaan ole keväinen... Mistä tämä kaikki lumi tuli?? Meillä on perinteisesti avattu grillauskausi vappuna, mitenköhän käy tänä vuonna. Mutta vietetään nyt ensin tämä pääsiäinen alta pois. 
Sammakkoprinssi paleltuu portaille.

Ensimmäiset omat orvokit kukkii. 

Hempeän vaaleansiniset orvokit ihastuttavat puutarhuria.

Sininen on orvokkiamppeleissa päävärinä, kuten aina.

Pelargoniatkin alkavat kukkia.

tässä mahtava kesäväri :)
tästä pelargoniasta tulee aina mummola mieleen...

Enkelipelargonia kukkii myös amppelissa.

Pienimmän puutarhurin tuotoksia.
Tässä vaiheessa kevättä minut valtaa aina epätoivo, miten saamme kaikki taimet mahtumaan kasvihuoneisiin. Ensimmäinen kasvihuone on täynnä. Amppeleita siirretään seuraavaan kasvihuoneeseen, että päästään levittämään kasveja tilavammin. Krysantteemit ja Ruusut ensimmäisenä tarvitsevat tilaa.

Uutuus surfinat odottavat siirtoa.

Vihreetä on :)
Keskimmäisessä huoneessa istutellaan tällä hetkellä omia kylvöksiä. Samettikukkia, taikaneilikkaa, ahkeraliisaa, dahlia... mitä niitä nyt on. Pistokkaat on tältä keväältä istutettu, vielä puuttuvat yrtit ja enkelipelargoniat istutetaan, kunhan vain saapuvat. 
Taikaneilikkaa rivissä ja järjestyksessä.

Pelargoniat ja Ruusuliisat valtaavat tämän osan kasvihuoneesta.

 Koulua on parin viikon päästä ja hommat roikkuu edelleen. Uusia tehtäviä satelee ja edelliset tehtävät on tekemättä. Illalla aloita idätystehtävän, siitä siis lisää tuonnempana. Pihasuunnitelmia on kyselty, ihanaa että pääsee tekemään niitä. Muutaman asiakkaan olen siis saanut. 

Työt kasvihuoneella ei lopu edes tekemällä, monta työtä on tekemättä ja kun toisesta päästä saa työt tehtyä voikin aloittaa taas alusta. Koulun ja töiden lisäksi olen aktiivinen kyläläinen, puheenjohtajana toimin Kuloveden kylät ry:ssä sekä Siuron koulun vanhempianyhdistyskessä rahastonhoitajana. Aropupun lailla pompin roolista toiseen ja välillä yhdistelen... miljoona asiaa ja narua vedeltävänä. 
Mutta on se elämä vaan niin mahtavaa. 
Olen onnellinen, kiitos kaikki ihanat ihmiset!

-Rouva PuutarhaEi kommentteja:

Lähetä kommentti