torstai 22. maaliskuuta 2012

Paljon uutta ja kuravelliä :)

Ensimmäinen kasvihuone on täynnä kasveja, keskimmäinen kasvihuone otettiin eilen käyttöön ja pelargoniat pääsi ruukkuihin. Uusia jänniä värejä on luvassa; tumman punaista, samettisen punaista ja fucsian sävyä....  oi, oi! Pitää laittaa heti kuvia kun ne alkaa kukkimaan. Erityiskiitos opiskelukaverilleni Millalle, joka kävi auttamassa pelargonioiden kanssa. 

Tyhjästä aloitetaan taas...
Keskimmäisen kasvihuoneen pohjamaa, siistittiin ja laitettiin kuntoon viime syksynä. Nyt on siistit ja rikkaruohottomat "lattiat". Työtä riittää puutarhalla myös sesongin ulkopuolella, nimittäin kunnostustyötä. ja tietenkin uuden kauden kasvien suunnittelua ja tilausten miettimistä. Ruukkujen ja amppelien laskeminen on myös olennainen osa syksyn työtä. 
Vielä puuttuu pöydät kasvihuoneen yläosasta... Timpurille taitaa tulla kiire!
Kylvöt ovat jo itäneet... Pian pääsee istuttamaan isoja samettikukkia. Väreinä tuttu oranssi ja se ihana vanilja! Ensimmäiset erät yrttejä kylvetään ensi viikolla, joten satoa saadaan jo heti toukokuun alussa. Mikä olisi sen parempaa kuin oma basilika omalla ikkunalla.

Matka siemenestä taimeksi on jo edennyt näin pitkälle...
Uutuus kasveista mainittakoon kaunis ja herkkä Jaloleinikki (Ranunculus asiaticus). Tätä kasvia seuraan erityisen tarkasti, toivottavasti on hyvä uutuus.

Jaloleinikki, Ranunculus asiaticus
Nyt on sellainen aika, että taimet kasvaa päivässä parissa niin paljon ettei niitä tunnista samoiksi enään. Välillä tulee vain käveltyä ympäri kasvihuoneita ja ihasteltua taimia. On niissä vain ihmeellinen taika ja voima. Kaikki huolet ja murheet jää mielestä pois kun työntää kädet multaan. Puutarhaterapiaa :) Opiskelukaverini totesikin että se voisi olla hyvä sivubisnes, että markkinoisi IT-maailmassa työskenteleville puutarhaterapia päiviä, pistetään harkintaan.

Mansikka ja Laventeli kasvaa kohisten.
Jottei työ kävisi liian helpoksi ja hifistelyksi kukkien kanssa, pääsee puutarhalla myös lapion varteen. Kasvuturve ei itsestään kulje kasvihuoneeseen. Välillä homma menee kuravelliksi, kuten tänään. Odotankin kovasti, että aurinko sulattaa ja kuivattaa pihan :)

Puutarhuri ja lapio.

Nokkakärryt ja kuravelli.
Maanantaina haetaan uusi erä taimia Turun suunnalta. Osa yrteistä tulee pistokkaina, koska ovat niin hidaskasvuisia. Rosmariini, timjami... Nam! Tulee sieltä tietenkin kukkiakin, niin amppelikasveja kuin ryhmäkasveja.

Mahtavaa ja työn täyteistä viikonloppua odottaa
Rouva Puutarha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti