perjantai 16. marraskuuta 2012

rouva Puutarhan uusi aluevaltaus

Puutarhurin opinnot etenevät todistetusti, suoritin kuuden viikon työssäoppimisjakson Henryn puutarha ja pihatyöt-yrityksessä. Oli aivan mahtavaa, opin aivan valtavasti. Kiitos siitä kuuluu tietenkin huippulle työpaikkaohjaajalle. Pääsin kokeilemaan erilaisia piharakennustaitoja, betonilaattojen asennuksesta kasvien istuttamiseen. Muurien ja portaiden rakentamista pääsin myös harjoittelemaan. Fyysisesti työt olivat kyllä raskaita, kotiin päästyä ei paljoa jaksanut ylimääräistä hommailla.
Tässä kuvamaistiaisia töistäni... 
Ensi töikseni pääsin paukuttamaan seulanpääkiviä, siisti sokkelin reuna syntyy nopeasti.
Betonilaatan asennusta
Valmis piha
Viheristutuksia moottoritien varrelle
Turvallisuus on tärkeää!
Maakosteasta betonista ja seulanpääkivistä  tehty sokkelin  reuna.
Muurin rakentamista pääsi moneen otteeseen kokeilemaan, välillä purettiin aikaan saannokset ja välillä kaikki meni nappiin :)
Luonnonkivestä oli mielenkiintoista rakentaa. Graniitti reunakivet (rotvallit, tamperelaisittain) tuovat aivan erilaista tunnelmaa kuin betonikivet.
Viimeisen päivän taidon näytteeni, istutusallas muurikivistä.
Alueiden rajaamisella saa aikaan siistin ja arvokkaan vaikutelman. 
Jykevät graniittisten portinpylväiden pystyttäminen oli haasteellista, moneen suuntaan pitää olla suorassa. Välillä sai  miettiä valehteleeko silmät vai vatupassi :)
Keväällä on luvassa lisää harjoittelua. Oli mukavaa kuulla, että olen tervetullut samaan paikkaan myös silloin. Yhdeksi valinnaisaineeksi valitsin kivityöt ja sen harjoittelu kuulemma onnistuis myös Henryllä. On mukavaa kun työpaikalla kemiat kohtaavat ja työnteko ei tunnu työltä mukavassa seurassa.

Kiitos Henry ja Pojat :)

-rouva Puutarha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti