perjantai 13. huhtikuuta 2012

Verta, hikeä, surullisia kukkia ja tehokkaita askelia

Iloinen orvokki.
Kuluneella viikolla puutarhalla on istuttettu mm. samettikukkia, orvokkeja, kesäleimua, kesäpäivänhattua, sulkahirssiä. Tomaatteja koulittiin, samoin "koekaniini paprikoitani. Hoidollisia tehtäviäkin riittää, jotta saadaan isoja ja näyttäviä kukkia. Taimia latvotaan ja siirrellään tilavammin kasvamaan. Kolmas kasvihuone otettiin käyttöön jo maanantaina ja uhkaavasti sekin alkaa täyttymään. 

Auts!
Kolhuja tulee, ja minun sormet on aina alimmaisena. Lämmityskonetta siirtäessämme traktorin kyytiin jäi nakit väliin. Muutama ruma sana pääsi, mutta onneksi selvittiin pienillä vaurioilla :)


Orvokit ovat päässeet myyntipaikalle.

Keskiviikkona orvokit matkasivat viileämmille kasvupaikoille odottamaan ostajia. Päivän kyykkimisen jälkeen reidet on aika jumissa, ei edes zumba auttanut kipuun, ehkä vain pahensi tilannetta. Mutta hyvänmielen zumbatunnilta saa, kiitos ihanaiselle ohjaajalle. Nyt on kevään zumbat zumbailtu ja jatkan kukkien kanssa... muutaman salsa-askeleen kukat ovat saaneet kasvihuoneissa, joten hyvässä hoidossa kukat kasvavat.

Yksi tapa siirtää orvokkiamppeleita, mutta mikäs se toinen tapa olikaan?

Orvokkiamppelit siirtyivät myös viileämpään huoneeseen. Vanhempi puutarhuri siirtää amppelit kottikärryillä, mutta nuorempi (kai) kantaa käsissä 10-12 amppelia :) Kauan sitten eräs tuttavani sanoi minulle, että minulla on tehokkaan kuuloiset askeleet. Ja alan itsekin uskoa siihen. 
Viikolla kävimme kaupoilla ja  poikani Onni näki orvokkeja myynnissä. Hän totesi niiden olevan surullisia, nii-in olihan ne surullisen näköisiä, ihan "allapäin" ja kylmettyneen näköisiä. Sanoinkin Onnille, että me annetaan meidän orvokeille masennuslääkkeitä, niin ne ei ole surullisia eikä masentuneita.


Tämän puutarhurin henkilökohtainen suosikkiväri orvokissa, hempeetä pinkkiä.

Upea Maljaköynnös (mandevilla) uutuus väri.

Jaloleinikit (ranunculus asiaticus) kukkivat kokeeksi ja nappasin kuvan, huomenna kukat lähtevät.
Nyt vain sitten odottelemaan niitä lämpimiä säitä ja aurinkoa. Ja jos orvokin tarvetta on, niin tervetuloa ostoksille. Olemme kotoisasti avoinna aina kun ollaan kotona, mutta toukokuusta kesäkuun loppuun olemme avoinna joka päivä 9-20 (heinäkuussakin on vielä taimia jäljellä, niin pääsee paikkailemaan istutuksia).

                                                   Iso-Pahkalan Puutarha
                                                        Rantapellontie 52
                                                           37200 Siuro
                                                         p. 040 5387490
                                                               
Jalkojaan lähtee lepuuttamaan
Rouva Puutarha

P.S. ensi viikolla minulle tulee uudet työhousut ja essu. GardenGirl-tuotteet on ihania. Käykäähän tutustumassa:  www.secretgarden.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti