perjantai 5. huhtikuuta 2013

Onni löytyi kivistä

Ihan kuin toistaisin itseäni, kun kerron että kiireinen viikko taas takana... Mutta totta se on! 
Koulua ja töitä mahtuu viikkoon. 
Nyt alkaa se silmiä hivelevä aika kasvihuoneilla, kauniisti kukkia taimia löytyy jo monelta pöydältä. Orvokit aloittavat kukintaa ja yöllinen lämpötila saisi nousta jo lähemmäs plus asteita, jotta niitä voisi ulos viedä. Pikku pakkasta orvokit kestävät. Tästä se kevät alkaa!! Polkupyörät on kaivettu ladosta ja kumisaappaita saa kuivatella, kun vesilätäköt on niin kivoja. Lapsista näkee kuinka he nauttivat hetkessä elämisestä. Kumpa itsekin muistaisi sen. Taidan kaivaa aurinkotuolin varastosta, viedä sen kasvihuoneelle ja nauttia lämmöstä ja väreistä.
Enkelipelargonia 
Kerrottu kukkainen miljoonakello
Lähikuvaa Calibrachoa double
Uutuus ihmetys petuniakin kukkii mahdottoman kauniisti. Tämä on lajikkeena oiva ruukkuistutuksiin.
Maljaköynnös Mandevilla värinä pink
Maljaköynnös Mandevilla värinä red


Koulussa tällä viikolla pääsimme leikkimään hiekkalaatikolle, ihan kirjaimellisesti. Harjoittelimme kivetysten tekemistä. Betonilaattoja ja luonnonkiviä päästiin työstämään. Olen harjoittelussa syksyllä tehnyt jo paljon kivetyksiä, mutta kivien leikkaamista rälläkällä en ollut päässyt kokeilemaan. Tätä päästiin harjoittelemaan, kun opettajaa olimme hieman painostaneet. Mitä enemmän teen kivitöitä, olen huomannut että tämä on niin minun juttu. Oli kyllä kivoin koulu viikko tähän asti. 

Mittaaminen ja pohjatöiden tekeminen hyvin ovat avaimet onnistuneeseen kivetykseen.


Ihan itse halkaisin käsivoimin noppakiven. 
Muuria rakennettiin... ei ihan yhtä massiivista kuin kiinassa, mutta jotain sinnepäin :)

Kun viikko meni pääosin koulua käyden, pitää viikonloppu pyhittää työlle. Kolmas ja viimeine kasvihuone otetaan käyttöön ja orvokit pääsevät pian omalle kasvupaikalle. Istutusta odottaa mm. taikaneilikka, samettikukka, petunia ja orvokki. Kylvöjäkin pitäisi tehdä, kelloköynnöstä siis kylvämään. 
Koulua on taas kahden viikon kuluttua ja silloin tentimme viimeiset kasvit, huh! Johan tässä on pari sataa kasvia opeteltu. Työharjoitteluakin pitäisi kevään aikana ehtiä tekeen, oi voi! Oli mukava nähdä harjoittelu ohjaajaani tänään ja vaihtaa kuulumisia. 
Kulunut viikko taas näytti sen puolen ilosta ja onnesta, jota ihminen tarvitsee. Ystäviä, uuden oppimista ja ymmärtäminen, että onnellinen voi olla juuri tässä ja nyt, eikä sitten joskus, saa tämän tytön hymyilemään tyhmänä. 

Kädet multaan ja kohti uusia onnentunteita!
-rouva Puutarha

6 kommenttia:

 1. Nimenomaan: onnentunteita ! Kiva nähdä että maljaköynnöstä on vaaleanpunaisenakin, tykkään siitä itse enemmään kuin punaisesta. Jokohan tänä vuonna hankkisi :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. niin on, se on todella helppohoitoinen ja viihtyy auringossa.

   Poista
 3. Kauniita kuvia, kesää odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! niinpä, kesä saisi jo tulla! ulkona ei näytä yhtään siltä, että kesän pitäisi alkaa kohta :)

   Poista