perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kolme Koota... Koulu, Kasvit ja Kiire!

Kulunut viikko oli kyllä kiireinen, koulua oli neljänä päivänä ja taimia tuli kasvihuoneelle kahtena päivänä. Ensimmäinen kasvihuone kolmesta alkaa olla jo täysi taimia.  Näin kaunis kukka ilostuttaa työmaalla!
Suloinen enkelipelargonia.

Koulussa tällä viikolla oli ohjelmassa viherkasvien hoitoa, siemenlisäyksiä, pistokas istutuksia ja tietotekniikkaa, niin ja tietenkin ihanaa pihasuunnittelua. Tenttikin oli ja hyvin meni, tunnen siis kasvikset. Seuraavaksi pitääkin alkaa pänttäämään puuvartisia kasveja. Kävimme tutustumassa Nihtilän puutarhalla Kangasalla ja auttelimme istutustyössä. Sanoinkin koulussa etten voi kertoa kotona mitä olen päivät koulussa tehnyt, kun kotona olisi ollut ihan samaa työtä. No, onhan se mielenkiintoista vierailla erilaisilla puutarhoilla, saada vinkkejä ja nähdä erilaisia työskentelytapoja. Viimeisen kuukauden olen työstänyt pihasuunnitelmaa, joka käsittää rivitalon etu- ja takapihan. Vielä puuttuu työseloste ja kustannusarvio, sitten sen voikin palauttaa opettajalle ja jäädä jännittämään tuomiota.

siitä se ajatus sitten lähti...
Puutarhallamme viikko on ollut työn täyteinen, isot erät taimia saapui ja kasvihuone alkaa täyttyä.

Begoniat täyttävät keskipöydän.
Kasvihuoneen yläosa alkaa saada vihreää väriä.

Orvokit saapuivat pienen pieninä sintteinä. Annetaan niiden kasvaa vielä hetki, ennen kuin istutetaan ne. Lisää orvokkeja kylvettiin jo, ja lisää kylvetään... Kevään merkki on kun saa viedä orvokkiamppelin omaan pihaan, välillä se jäätyy niin että pitää tuoda se lämmittelemään kasvihuoneeseen.

Vauva orvokkeja.

Annansilmät ovat vielä aika pikkuisia.
Ensi viikko onkin vähän rauhalisempi, ehtii hoitaan ja jutella kasveille. Istutustyötäkin riittää, kun uusi kuorma tulee keskiviikkona. Mitähän sieltä mahtaa tulla, jännitys tiivistyy :)

Innokkaana uuteen päivään lähtee
Rouva Puutarha


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti