torstai 1. maaliskuuta 2012

Vehreys saapui kasvihuoneelle


Tänään alkoivat työt kasvihuoneella. Tylsän harmaasta ja tyhjästä kasvihuoneesta tulee hetkessä eloisa ja vehreä keidas. Vaikka vielä on talvi, ajatukset ovat jo täysin kesässä ja kaikissa uusissa taimissa.


Tyhjästä se on aloitettava.

Aamulla pakettiautoa tyhjentäessä tuli ihasteltua ja tuoksuteltua pieniä taimen alkuja, kyllä ne vaan saavat sormet syyhyämään ja innostumaan entisestään. Perinteisesti aloitamme istutustyöt krysanteemien istutuksella, väreinä tänä keväänä on keltainen ja fuksian punainen. Maljaköynökset ovat olleet erittäin suosittuja, tänä keväänä on uutuus väreinä perinteisen punaisen lisäksi pinkki ja cream pinkki. Kannattaa tulla hakemaan omansa ajoissa, ettei jää ilman :)


Krysanteemit onnellisesti ruukuissa.


Taimia noudetaan Helsingistä ja Turusta, osa haetaan itse ja osa tulee rahtina. Muutaman viikon päästä aloitamme omat kylvöt siemenistä. Silloin pääsee todella seuraamaan kasvun ihmettä, on hienoa saada tuottaa kasveja, jotka ovat todella itse kasvatettuja ja rakkaudella hoidettuja. Taimet toimitetaan pakattuina laatikoihin.


Amppelikasveja istutellaan huomenna. Miljoonakellot ja surfinat pääsevät ahdingosta ja saavat kunnon kasvutilan amppeleissa. Monta mutkaa taimilla on vielä edessään ennen kuin ne ovat näyttäviä ja kukkivia. 


Miljoonakellot ja surfinat odottavat istuttajaa.

Lisää taimia tulee heti maanantaina ja keskiviikkona. Hommat siis jatkuvat. 

Ensi viikolla on myös koulua ja olisi monta tehtävää tekemättä. Kalenterista löytyy myös merkintä tentistä, kasvisten tunnistusta ja latinankielisiä nimiä on luvassa. Hyvin ne kasvikset jäävät päähän, kun liittää ne arkisiin asioihin. Eilen meillä syötiin daucusraastetta eli porkkanaraastetta. Aikaisemmin olen tunnistustentteillyt jo perenna- ja maustekasveja ja tuholastauteja ja -ötököitä. 
Pihasuunnittelua on viimeinen tunti ensiviikolla ja oikein harmittaa kun se loppuu, se on ollut niin mukavaa ja mielenkiintoista. Toivottavasti saan jatkossa tehdä monen monta pihasuunnitelmaa. Traktoria ja avantia olen päässyt jo koululla testaamaan ja selvisin hengissä (myös sivulliset). 
Koulupäiviä odottaa aina innolla, meillä on niin mahtava ryhmä. Välillä nauretaan vedet silmissä ja sitten tehdään hommia. Keväällä meidän ryhmä järjestää Ahlmannille Puutarhapäivä-tapahtuman 7.6 ja se työllistää ryhmää  monella eri tapaa. Tulkaa siis innokkaat puutarhaharrastajat silloin katsomaan mitä olemme saaneet aikaiseksi. Tapahtuma on ilmainen. 

-Rouva PuutarhaEi kommentteja:

Lähetä kommentti