sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Aurinkovoimaa ja huokailua


Voi veljet, kun kukat on kauniita... Puutarhalla voisi vain kävellä ympäriinsä ja huokailla, oih! Auringon paistaessa ihmeelliset kukat näyttävät aivan jalokiviltä. Ihmekkös, kun hymyilyttää ja tuntuu että olen todella onnekas! Kasvitkin kaipaavat auringon valoa, näyttää aivan siltä kuin ne korjasivat ryhtiään aurinkoa kohti.
Surfina-amppeli aloittaa kukintaa.

Miljoonakello on jo aikas komea.


Tähtisilmä, Osteospermum-lajike

Maljaköynnös, Mandevilla tässä värinä pinkki.

Uutuus neilikkalajike, aivan mahtava. Sopii erityisesti ruukkuistutuksiin, kasvaa kauniisti pensasmaisesti, fucsian väriset pienet kukat.

Hopeaputous, Dichondra argentea.

Maahumala, Glechoma hederacea.

Ruusut aukevat ihan kohta.

Enkelipelargonia on vain niin ihastuttava.

Pelargoni 'Dark Red' uutuus värinä... oikein syvän punainen, ihana.

Hempeän vaaleanpunaistakin pitää olla.

Riippuvat pelargoniat sopivat myös hyvin parvekelaatikoihin.
Yrtit kasvavat kovaa vauhtia, eilen ruukutin basilikaa ja uutuutena punaista basilikaa. Tänään otan käsittelyyn ruohosipulin ja uutuutena kiinalaisen ruohosipulin, joka maistuu hennosti valkosipulille. Viinisuolaheinä, sitruunamelissa ja persilja kasvavat vielä hetken kylvölaatikoissa. Nopea kasvuisen rucolan kylvän vasta tänään, jotta saataisi tuoretta satoa myyntiin. Olen aivan täysin hurahtanut yrtteihin, niistä on niin moneksi. Monivuotisina kasvavia yrttejä voi käyttää perennapenkissä koristekasvina, esim. timjami ja sitruunamelissa. Piarminttukin on kaunis ihan perennakasvina, mutta kova leviämään :)
Tmjami, Thymus vulgaris
Rosmariini, Rosmarinus officinalis
Oregano, Origanum vulgare
Piparminttu, Mentha x piperita
Punainen Basilika, Ocimum basilicum

Otimme tänä vuonna kasvatukseen ensimmäisen kerran Jaloleinikkiä, Ranunculus asiaticus. Kukat on aivan mielettömän kauniit värisävyjä on useita. Opeteltavaa kasvatuksessa vielä on, mitenköhän niistä saisi tuuheampia?

Kasvisten taimia kasvatellaan myös meillä. Perinteisten tomaattien ja kurkkujen lisäksi on paprikaa, chiliä, kesäkurpitsaa, avomaankurkkua, jättikurpitsaa, ruusukaalia yms. Amppelimansikka on todella suosittua.

Mansikkaa pääsee pian maistamaan.

Orvokit alkavat olla valmiita vaihtamaan osoitetta... Jos vain puutarhuri malttaa niistä luopua. Auringosta voimaa saa
Rouva Puutarha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti