tiistai 29. toukokuuta 2012

Unelmia ja puutarhahommia


Tässä kirjoitukseni Kuloheinä-kylälehdessä.

Mikä se sellainen on, joka syksyllä kuopsuttaa maata, suojaa ja peittelee ystävänsä. Talvella suunnittelee ensi kesän yhteisiä hetkiä ystävien kanssa, mihin siirtäisi ja mistä saisi lisää uusia tuttavuuksia. Lumien sulettua keväällä harava viuhtoo hervottomasti lumihangessa ja etsii pitkään kadoksissa olleita ystäviä. Auringon lämmittäessä ja kun hiirenkorvat ovat muuttuneet lehdiksi, hymy leviää ja rauha valtaa mielen… ystävät ovat kaikki omassa pihassa ja uudet ovat aina tervetulleita.


Tunnistiko joku itsensä? Minä tunnustan, olen seonnut puutarhan hoitoon.


Puutarhan laitto on terapeuttista, huolet unohtuvat kun kaivaa kuoppaa ystävälle, uudelle koristepuulle. Mielikuvitus laukkaa puutarhakirjan sivuilla ja hiiri klikkaa aina vain uusille puutarhabloggaajien sivuille. Puutarhan perustaminen on myös kovin lohdullista, puutarhan ei tarvitse (eikä se saakaan) olla koskaan valmis.
Lapset pitää huomioida pihan toimintoja ajatellen, jättitrampoliinille on pakko luovuttaa pihan paras paikka ja pyörät ja lelut valtaavat suunnitellut kukkapenkit. Niin se vain menee, lasten kasvettua puutarha muuttuu ja saan ehkä sitten toteutettua viimeisetkin toiveeni. Elämä on mahtavaa, kun sen oikein oivaltaa. Onnellisuus ja oman itsensä löytäminen liittyy minulla vahvasti luontoon ja puutarhaan. Välillä hermoja kiristää ja pyykkivuori tuntuu hautaavan minut alleen, puutarhassa saa rauhoittua ja ne ystävät kummasti antaa voimaa.
Todellisen puutarhurin taitaa tunnistaa siitä, että piha on sellainen kokoelma kaikkea sekalaista, jota ei ole tarkkaan mietitty, mutta jokaisen kasvin muistaa. Kokeilla pitää uutuuksia ja vaikka I kasvuvyöhykkeen kasveja tontin lämpimämmälle paikalle, jos jotenkin saisi ne viihtymään täällä III vyöhykkeellä.  Oma pihani on vielä perustamista vailla, ideoita on niin paljon ettei tiedä mistä aloittaisi. Ehkä vain pitäisi laittaa suunnitelmat ja aivot narikkaan ja lähteä ulos pyörittelemään kiviä, lapioimaan multaa ja nauttimaan.


Toivon kaikkien nauttivan puutarhasta ja elämästä
Rouva Puutarha


Rouva Puutarha kirjoittaa omaa blogia puutarhurin elämästä, opiskelusta puutarhuriksi ja elämästä maalla miehen ja kahden lapsen kanssa.
Rouva Puutarhan touhotukset ja höpinät löytyvät  www.ihanapuutarha.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti