maanantai 18. kesäkuuta 2012

Tulisipa kesä ja kärpäset...

... hulluja minäkin toivon! juu, ei tullut niitä kärpäsiä vaan tuli hyttyset, mäkäräiset ja ties mitkä hirvitykset. Söivät minut mennessään. Näillä jaloilla ei paljoa korkkareissa sipsutella, voi kauhistus! Niin, ja auringon kanssa en tule myöskään juttuun sitten alkuunkaan. Siitä voisin kirjoittaa vaikka kuinka pitkän tarinan. Mutta en valita, kyllä nyt on mahtavaa saa kaivaa, rakentaa ja toteuttaa suunnitelmia yötä myöden. 
Auts!
Koulua oli kesäkuun alussa puolitoista viikkoa. Puutarhapäivä saatiin onnistuneesti järjestettyä, hyvä me!!   Osallistuja tavoite oli 500-1000 ihmistä, mutta kävijämäärä ylitti kaikkien odotukset, 4200 henkeä kävi tutustumassa messualueeseen. Puutarhamme oli luonnollisesti messuilla mukana. Kaiken järjestelyn lomassa tentimme kesäkukkia (ja hyvin meni), istutimme perennoja ja pensaita, kitkimme kukkamaata ja nauroimme :) Luokkaretken teimme metsään ja tutustuimme mahtavaan pihaan, jossa oli paljon erilaisia kasveja. Oli se varmaan koominen näky, kun kymmenen innokasta puutarhurin alkua kulkee pitkin ojan pohjia kamerat kädessä. Ihan haikeana sanoimme hyvät kesät luokkakavereiden kesken, miten selviämme kaksi kuukautta ilman koulua ja toisiamme?? No, onneksi sovimme jo retkistä toistemme pihoihin heinäkuussa, ei tule sitten niin kauhea ikävä!


Koulun kasvihuoneessa kasvaa näitä...

...ihania ja makeita viinirypäleitä!

Näitä tulee myös omaan pihaan!

 Puutarhalla työtä riittää ja kiirettä on pitänyt, kun kouluakin on ollut. Hienosti taimet ovat matkanneet uusiin koteihin, hoitakaa niitä hyvin. Kastella pitää muistaa, paras kosteusmittari on vasemman tai oikean käden etusormi. Helle kautena kannattaa kastella kukat aamulla aikaisin tai illalla, kun aurinko ei paista enää kuumasti. Lannoitus on kukille tärkeää, kukkaloisto on aina vain parempi kun muistaa säännöllisen lannoituksen. 
Puutarhurin apulainen kassa vahtina
 Omaa pihaakin pitää kaiken kiireen keskellä tehdä. Miehen lomasta pitää ottaa kaikki ilo irti. Terassin viereen tehdää ihan pientä kasvulavaa. Vielä on hommat kesken, mutta suunnitelmat on selkeät... tähän tulee niitä viiniköynnöksiä. Ja tietenkin kaikkea muuta hyvää syötävää, mutta niitä saadaan vasta ensi kesänä :) Terassimme on myös kovin tuulinen, niin tuulen suojaa myös yritän kehitellä... se onkin sitten taas aivan eri tarina!

Projektia pukkaa...

Mehitähti kukkii auringossa!

Akileija Aquilegia on niin ihania!

Alppiruusu kukkii sittenkin, tämä on siirretty siskoni pihasta ja luulin sen jo kuolleen. Pidetään peukkuja, etten tapa sitä :)

Yrttimaasta pukkaa versoja!

Timjami, paprikat, tomaatti ja pelargoniat järjestyksessä... on siinä niitä orvokkejakin :)

Helmi mummun syreenit kukkii!

Tohinan ja touhotuksen seasta toivottaa kaikille ihanaa keskikesän juhlaa

rouva Puutarha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti