maanantai 28. tammikuuta 2013

Pieni vihreä kirjani, suuria ajatuksia


Jotenkin talven aikana olen kadottanut innostuksen ja inspiraation kouluun liittyviin töihin. Lainasin kirjastosta Pentti Alangon Pieni vihreä kirjani-mietteitä puutarhanhoidosta. Ja kyllä olen taas valaistunut, löysin itseni ja intohimoni! Halleluja... Alanko on osannut kirjoittaa puutarhanhoidosta ja kasveista niin kiehtovasti, että ahmin koko kirjan kerralla, vaikka valvoinkin yömyöhään. Suosittelen kirjaa kaikille alasta edes vähän kiinnostuneille. Olen aivan varma, että jokainen teistä saa jotain uutta ajateltavaa.

Alanko on yksi tunnetuimmista kotimaisista puutarha-alan kirjoittajista, kymmeniä kirjoja kirjoittanut Alanko kokoaa tässä kirjassa kaiken yhteen. Luonnonkasveista ja luonnontilaisesta pihasta sekä rikkahuohoista kauniisti puhava teos saa jokaisen kappaleen lopussa nyökkäilemään ja toteamaan, että "juuri näin" :)

Mukavaa alkanutta viikkoa toivottaa
vihreäksi höperöksi muuttunut
rouva Puutarha

2 kommenttia:

  1. Kiitti vinkistä, täytyypä jossain vaiheessa lainata tuo kirja. Alanko on alan guru, jota kunnioitan. Ihania periaatteita, jotka helpottavat puutarhailijan elämää, mm. haravointi on turhaa :) Ja rikkaruohoja voi syödä :)

    VastaaPoista
  2. Aivan... Turhan nipottamisen ja ajatuksen puutarhan hoitamisesta saa unohtaa. Ei puutarhaa tarvitse hoitaa vaan se hoitaa ihmistä :)

    VastaaPoista