maanantai 18. maaliskuuta 2013

Nips, naps... päät poikki!


Tyyntä myrskyn edellä, vai kuinka se sanonta menikään. Rauhallisuudesta ei pian ole tietoakaan, kun pistokkaita tulee ovista ja ikkunoista. Työt puutarhalla on koostunut hoitotöistä ja kunnostustöistä. Tänään naksuttelin paikoilleen noin 600 kpl amppelikannattimia/henkseleitä/roikottimia. Sormenpäät on hellänä. Lisäksi marketat ja keijunmekot pääsivät parturiin... Nips ja naps, sakset viuhtoo. Karultahan se kuulostaa ja tuntuu leikata pienenpieniä taimia, mutta ilman tätä toimenpidettä taimet jäävät laihoiksi ja rumiksi. Latvominen lisää kasvi tuuheutta. Monet kasvit latvotaan useaan kertaan.Ruusut pääsivät tänään myös kasvihuoneeseen pimeästä autotallista. Ruusuja pidetään muovin alla silmujen puhkeamiseen asti. Ruusuissa väreinä tummanpunainen, vaaleanpunainen ja shampanja. Miniruusujakin tuli uutuutena, väreinä tumman punainen, vaaleanpunainen ja oranssi.


Kylvöjä on todistettusti tehty ja itämistä on havaittavissa. Meillä suositaan tälläistä hajakylvöä, mutta myös potteihin kylvöä suosin tietyillä lajeilla, kuten kelloköynnös Cobaea scandens. Tässä laatikossa istutuskokoon on kasvamassa dahlia. Siemenestä kasvatettavat kesädahliat, ovat yhtä komeita kuin juurakakosta kasvatettavat. Upeat, hehkuvat värit kuuluvat kesään.
Keskiviikon kaukokiidon lähetystä jää odottamaan
rouva Puutarha

2 kommenttia:

  1. Itseäkin hirvittää latvoa kauniita taimia, mutta kyllä se vaan pidemmän päälle kannattaa. Taimitarhalla jää paljon hukkaan, latvoista voisi juurruttaa uusia taimia .)

    VastaaPoista
  2. Kotona kannattaa ehdottomasti latvotuista taimista tehdä pistokkaita tökkäämällä ne kosteaan multaan, muovin alla ja auringolta piilossa pistokkaat juurtuvat paremmin.
    Meillä kaupallisessa tuotannossa omien pistokkaiden käyttö on kielletty, ellei omista lisenssiä kasviin.

    VastaaPoista