tiistai 12. maaliskuuta 2013

Pieniä orvokkeja ja piinaavaa jännitystäViikonloppuna oli mahtavat ulkoilukelit, töiden ohessa ehdittiin pilkille ja nuotioretkelle. Kalaa ei saatu, mutta onneksi oli eväät pakattu mukaan. Rapea pakkanen ei haitannut, kun aurinko lämmitti. 


Kasvihuoneella ensimmäisen erän kasvit on istutettu ja seuraavia odotellaan ensi viikolla vasta. Kylvöksiä ollaaan jo tehty, itäneitä taimia löytyy jo samettikukista. Paprika ja chili on myös kylvetty. Koristeheinillä on pitkä itämisaika, joten purppurasulkahirssikin saa mennä mullan alle piiloon. 

Orvokeilla on pitkä matka vielä edessä, ennen kuin ne ovat valmiita... Tänään istutin viimeiset ja samalla vähän kuvasin prosessia. Osa orvokeista tulee valmiiksi kylvettyinä kylvölaatikoina ja osan orvokeista kylvämme itse. Kylvölaatikkoon on kylvetty 700 siementä ja orvokin itämisprosentti on aika korkea, joten lähemmäs 700 taimea laatikosta löytyy. Jokainen taimi erotellaan paakusta ja istutetaan purkkiin. Ja huomaamatta niitä onkin jo pöydät väärällään :)

Kouluasioita pitää miettiä tässä ohessa, huomenna on yrittäjyyden näyttötilaisuus. Ennakkotehtävä tuli laatia liiketoimintasuunnitelma ja muutama muu paperityö. Vähän jännittää, kun tämä aihe on niin tärkeä osa omaa henkilökohtaista työelämääni. Olen aivan mahdoton jännittäjä, menen aivan lukkoon. Yritän rauhoitella itseäni ja luottaa omaan osaamiseni... taas kerran :)

Jännittynyt ja hermostunut, 
rouva Puutarha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti