torstai 30. toukokuuta 2013

Blogi ja Rouva Puutarha pääsi paikallislehteen

Tässä juttu Nokian Uutista 24.5.2013. Toimittaja ja kuvaaja Jaana Hyyryläinen

Rouva Puutarha kokkaa ja bloggaa                       

Isoäiti sen parhaiten tiesi, kun näki kukkakimppuja keräilleessä pikkutytössä tulevan kukkakauppiaan
Käsien työntäminen multaan rauhoittaa. Onni puhkeaa keväällä, kun ensimmäiset istutukset nostavat päätään mullasta. Sydän täyttyy onnistumisen ilosta, jos omat kokeilut jaksavat kasvaa ja kukoistaa.

Hoitoala on Susanna Isopahkalan tulevaisuus. Tosin pian ihmiset vaihtuvat kukkiin ja kasveihin, kun lähihoitajan ammatin aikoinaan opiskellut Isopahkala valmistuu syksyllä puutarhuriksi.
Autteleminen appivanhempien puutarhalla Siurossa vei lopulta Kangasalan tytön mennessään. Kuin huomaamatta työhön uppoutui, innostui ja rakastui.
– Rakastan värejä ja visuaalisuutta, ja kukkien kanssa touhuaminen on terapiaa. On ihanaa puuhailla täällä kaikessa rauhassa, kun lapset ovat lähteneet kouluun, Isopahkala hymyilee.
Iso-Pahkalan puutarha on monelle siurolaiselle ja muillekin tuttu, sillä Iiris ja Esko Iso-Pahkala ovat pitäneet puutarhaansa Siurossa jo yli 30 vuotta.
Asiakkaista on tullut tuttuja myös Susanna Isopahkalalle, ja hän odottaa aina innolla alkukesän mukanaan tuomia tuttuja kasvoja. Kukkien valitsemisen lomassa vaihdetaan sitten kuulumiset ja kerrotaan terveiset.

Asiakaspalvelu on Isopahkalalle yksi kesän kohokohdista.
On ilo neuvoa ja olla avuksi niin sommitelmien suunnittelussa kuin kukkien hoitamisessakin.
Ammattitaidolle on kysyntää, kun asiakas saapuu oman ruukun tai parvekelaatikon kanssa kysymään, mitä siihen kannattaisi laittaa, mikä sopisi kenenkin tyyliin ja kotiin.
Isopahkala itse pitää raikkaista väreistä. Viherkasveillakin saa näyttävyyttä kesäpenkkiin, ja yrttejä voi kasvattaa vaikka parvekkeella. Värinokkoset hehkuvat purppuran, keltaisen ja vihreän eri sävyissä, laventelia ja oliiviyrttiä koskettaessa tarttuu sormiin herkullinen tuoksu.

Viheralan koulutusohjelmasta puutarhuriksi valmistuminen vaatii muutakin kuin kasvien istutustaitoa ja tieteellisten nimien osaamista. Isopahkala nauraa tarttuvansa mielellään äijienhommiin, kuten maanrakennukseen, traktorin rattiin tai kivetysten tekoon.
Kivistä hän onkin löytänyt uuden intohimon. Kivet innostavat häntä materiaalina, koska ne ovat niin kovia ja kauniita.

Intoa riittäisi omankin pihan laittamiseen. Aikaa vain saisi olla enemmän. Päivän täyttävät opiskelu ja kevätsesonki puutarhalla, vanhempainyhdistys, kyläyhdistys ja perhe.
Jos luppoaikaa jää, odottaa aina joku projekti. Vaikkapa vanhojen huonekalujen entisöinti, tai blogin kirjoitus.

Rouva Puutarhana hän kertoilee blogissa elämästään maalla, opinnoistaan ja puutarhan arjesta.
Blogin avulla Isopahkala haluaa antaa lukijoille vilauksen oikeasta elämästä. Blogista voi löytää ideoita, vinkkejä tai vain kesätunnelmaa. Hyvä tuuli välittyy väkisinkin, kauneuden ja harmonian keskellä on vaikea murjottaa.

Kuten ennenkin, Isopahkala aikoo nostaa aurinkotuolin ulos odottamaan. Vaikkei siihen itse ehtisikään, on siinä tilaa muiden istahtaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti